Over ons

Jansens bestaat al sinds 1953. In ruim een halve eeuw is de bescheiden eenmanszaak uitgegroeid tot een gedreven familiebedrijf met ruim 35 medewerkers. Centrale verwarming is allang niet meer de enige specialiteit. Jansens is ook het vertrouwde adres voor alle loodgieterswerkzaamheden, inclusief complete badkamers en dakbedekkingen. Daarnaast staat ook een slagvaardige service en onderhoudsafdeling klaar voor vakkundig onderhoud aan zowel verwarmingsinstallaties als al het loodgieterswerk. 

Historie

In een schuurtje achter zijn woning aan de Zomerkade in Haarlem begon de heer A. Jansens in 1953 een eigen technisch bureau dat gespecialiseerd was in centrale verwarming. Tien jaar na de start, kwam Jaap Zoon er in dienst als verwarmingstechnicus. Het klikte tussen de mannen aangezien ze beiden hechtten aan vakmanschap, garantie, service en vertrouwen. Jaap Zoon werd medevennoot en nam uiteindelijk de zaak over.

In zijn begintijd had Jaap Zoon nog vooral te maken met kolengestookte verwarmingscentrales. Van combiketels - die de laatste vijfentwintig jaar gemeengoed zijn geworden - en energiezuinige ketels had toen nog niemand gehoord en al helemaal niet van verwarmingsinstallaties met minder CO2 uitstoot.

Na diverse locaties in het stadscentrum verlaten te hebben in verband met de gestage groei en ontwikkeling van het bedrijf, richtte Jansens de blik richting de Waarderpolder. Inmiddels was ook zoon Paul in het bedrijf gekomen en met het oog op de toekomst werd in 1989 het pand aan de Robert Peereboomweg gekocht. 

Toekomst

Net als oprichter Jansens hecht de huidige directie aan service en vertrouwen. Nieuwe ontwikkelingen, eisen van de overheid en wensen van de klanten zorgen ervoor dat Jansens in beweging blijft. Naast zonne-energie verwacht Paul Zoon ook veel van de ontwikkeling van warmtepompen waarmee de warmte van de aarde kan worden benut voor het verwarmen van woningen, gebouwen en water.

Maar de blik is niet alleen gericht op energiebronnen. Ook veiligheid en comfort zijn belangrijke aspecten. Zo is er nu veel aandacht voor de ontwikkeling van systemen waarin legionella geen kans meer krijgt. Wat ook steeds verdergaat is de ontwikkeling van Gebouw Beheersystemen. Hierbij worden technische installaties op afstand beheerd en aangestuurd.

Verder is Jansens erg geïnteresseerd in technieken en materialen die tijdwinst opleveren. Een groot deel van de kosten bestaat uit arbeidsloon; het is dus belangrijk om te kunnen besparen op manuren. Zo zijn er nu buizen die niet meer gelast maar in elkaar geperst kunnen worden, wat een belangrijke tijdsbesparing oplevert. Jansens zal nieuwe technieken en materialen alleen dan toepassen als de kwaliteit en duurzaamheid bewezen zijn. 

Een zaak van vertrouwen

Installatiebedrijf Jansens is het adres voor:

  • centrale verwarming
  • warmwatervoorziening
  • vloerverwarming
  • luchtbehandeling
  • service en onderhoud
  • duurzame energie
  • sanitaire installaties
  • complete badkamers
  • gas-, water-, en rioleringinstallaties
  • dakbedekkingen, pannendaken, lood- en zinkwerk